Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių košė
Raudonųjų lęšių tyrė - puiki galimybė skaniai ir sočiai pavalgyti. Šis receptas tikrai taps vienu mėgstamiausių. Šiam patiekalui rinkitės raudonuosius lęšius, nes jų prieš tai nereikia mirkyti. Lęšių tyrė bus puikus garnyras prie mėsos ar paukštienos patiekalų. Lęšiuose yra mažiau riebalų nei žirniuose, todėl jie labai naudingi laikantis dietos.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Į keptuvę sudėkite svogūną, morką ir salierą. Maišykite ir kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnai suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite lęšius. Į keptuvę su daržovėmis supilkite vandenį ir druską. Sudėkite lęšius. Mišinį užvirinkite, sudėkite česnaką ir uždenkite dangčiu. Virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite tyrę. Paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sutrinkite lęšių mišinį. Turėtumėte gauti tirštą, vientisą masę.
Kategorijos