Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių kreminė sriuba
Lęšių kreminė sriuba yra labai maistinga, joje yra daug baltymų ir ji yra paklausi tarp geros mitybos šalininkų. Lęšių kreminė sriuba paruošiama greitai. Pagal receptą reikia paimti mažiausiai ingredientų. Pavyzdžiui, lęšių, morkų, svogūnų, pomidorų pastos ir pomidorų. Raudonųjų lęšių sriuboje gausu mikro- ir makroelementų, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Rinkdamiesi lęšius atkreipkite dėmesį į grūdų vientisumą. Jie turi būti vientisi, nesugadinti vabzdžių, sausi, matinio blizgesio.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūną ir morką apie 7-8 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Sudėkite daržovių užkandį į puodą, supilkite vandenį, suberkite lęšius ir išmaišykite. Uždėkite puodą ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite ruošti kreminę sriubą. Į sriubą sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kai lęšiai bus išvirę, sriubą sutrinkite trintuvu.
Kategorijos