Publikavimo data: 2025-08-20
Lęšių kreminė sriuba
Lęšiai naudingi organizmui, nes juose yra iki 25 % baltymų (sausoje formoje, išvirus dėl sunaudoto vandens, baltymų yra 8-9 % 100 g). Juos visiškai suvirškina virškinamasis traktas. Lęšiai yra triptofano šaltinis. Ši aminorūgštis skatina organizme laimės hormono - serotonino - gamybos procesus. Be to, lęšiuose yra daug folio rūgšties, geležies ir ląstelienos.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir morkas. Supjaustykite kubeliais ir kepkite svieste ir saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Supjaustykite pomidorą kubeliais, sudėkite į svogūną ir morką ir troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 4
Supilkite vandenį ir virkite, kol bulvės išvirs iki pusės.
Žingsnis 5
Nuplaukite lęšius ir suberkite juos į puodą. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, bulvių prieskonių, džiovintų česnakų ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Sriubą sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 7
Jei norite pasigaminti skrebučius, ruginę duoną supjaustykite kubeliais, užpilkite saulėgrąžų aliejumi, bulvių prieskoniais, džiovintais česnakais ir kepkite, kol apskrus.
Kategorijos