Publikavimo data: 2024-05-19
Lęšių salotos
Salotų užpilo daugelis mėgsta nuo pat vaikų darželio laikų. Visi žino klasikinį receptą. Kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime jį yra gaminusi. Tačiau šias salotas galite pasigaminti ir su lęšiais. Salotų užpilo su lęšiais receptas toks pat paprastas kaip ir įprastas receptas. Todėl jį ruošiant nekils jokių sunkumų. Tačiau svečius ir artimuosius galite nustebinti naujai perskaitytu gerai žinomu patiekalu.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Užvirkite morkas ir burokėlius, į vandenį įberkite 1 šaukštelį druskos. Paruoštumą patikrinkite peiliu. Vidutinė virimo trukmė - apie 40 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite lęšius. Užpilkite lęšius 250 ml šalto vandens ir užvirinkite. Kai užvirs, įberkite žiupsnelį druskos ir sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Išvirusius lęšius virkite 15 minučių. Nusausinkite, leiskite lęšiams atvėsti ir perkelkite į salotinę.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Svogūnus, marinuotus agurkus, burokėlius ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Visus ingredientus suberkite į salotinę kartu su lęšiais. Sudėkite konservuotus žirnelius, supilkite augalinį aliejų ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos