Publikavimo data: 2025-08-18
Lęšių sriuba su daržovėmis ir spanguolėmis
Tyrės sriuba su lęšiais, spanguolėmis ir tunu - tai neįprastas pirmasis patiekalas, kuris įneš šviežumo į jūsų kasdienį meniu. Ryškų ir gaivų skonį suteikia spanguolės. Spanguolės yra unikalios uogos, kurių naudingosios savybės išlieka iki naujo derliaus. Jos plačiai naudojamos peršalimo ligoms gydyti ir imunitetui stiprinti.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves ir lęšius. Paimkite puodą, sudėkite į jį bulves ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės. Atskirame puode išvirkite lęšius.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite česnaką ir aštriąją papriką. Kepkite juos 2 minutes. Išimkite juos iš keptuvės. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite juos 3-4 minutes, tada sudėkite morkas ir kepkite dar tiek pat laiko. Antroje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 min. kepkite salierus.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubos tyrę. Bulves sutrinkite bulvių trintuvu. Sudėkite jas į gilų dubenį, įdėkite 2 valgomuosius šaukštus spanguolių, lęšius ir pakepinkite. Sutrinkite juos naudodami panardinamąjį maišytuvą. Šią masę perkelkite į sultinį, likusį nuo bulvių. Sudėkite tuną, lauro lapą ir prieskonius. Išmaišykite ir virkite 2 minutes. Į puodą sudėkite žalumynus ir likusias spanguoles. Virkite dar 3 minutes.
Kategorijos