Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių sriuba su rūkyta mėsa
Lęšiai yra vienas seniausių ankštinių šeimos augalų. Tai dietinis produktas, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų. Jis ilgam suteikia sotumo jausmą. Yra daugybė lęšių patiekalų gaminimo variantų. Pavyzdžiui, galite pasigaminti sočią košę arba skanią lęšių sriubą su rūkyta mėsa. Lęšiai su rūkyta mėsa suteiks sriubai riešutų skonį ir rūkytos mėsos aromatą.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite rūkytą mėsą į puodą ir užpilkite vandeniu. Palikite virti 20-30 minučių. Užvirus sultiniui, nugriebkite nuo jo putas. Druska.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Svogūnus, morkas ir česnakus kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus vandens ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Supjaustytas bulves ir lęšius sudėkite į sultinį su mėsa. Maždaug po 15 minučių, kai bulvės ir lęšiai bus beveik paruošti, sudėkite kepsnį, lauro lapą ir pipirus. Troškinkite po dangčiu 5-10 minučių. Išjunkite viryklę, sudėkite smulkintas žoleles ir palikite sriubą 20 minučių pastovėti.
Kategorijos