Lęšių sriuba su salierais ir šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-21

Lęšių sriuba su salierais ir šonine

Lęšiai - tai iš Egipto atkeliavęs grūdinis augalas, kuris per daugelį šimtmečių padarė didelę įtaką. Šiandien iš jų gaminamos košės, sriubos, bulvių košės ir įvairios pastos. Lęšių sriuba su salierais ir šonine - tai patiekalas, kuriame atsiskleidžia visi šio vertingo grūdo žavesio privalumai, o jo skonį papildo ir nuspalvina aštrūs ir rūkyti prieskoniai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
40 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Lęšių sriuba su salierais ir šonine Žingsnis 1
Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite lęšius, virkite 15 minučių. Tuo tarpu bulves supjaustykite dideliais kubeliais. Po 15 minučių bulves sudėkite į lęšius.

Žingsnis 2

Lęšių sriuba su salierais ir šonine Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, morką ir saliero šaknį ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol svogūnas suminkštės. Šoninę supjaustykite griežinėliais ir apkepkite atskirai.

Žingsnis 3

Lęšių sriuba su salierais ir šonine Žingsnis 3
Kai bulvės suminkštės, į sultinį sudėkite keptas daržoves ir šoninę. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite į puodą. Lengvai apšlakstykite sriubą citrinos sultimis ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių, kol visiškai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos