Publikavimo data: 2025-08-21
Lęšių sriuba su salierais ir šonine
Lęšiai - tai iš Egipto atkeliavęs grūdinis augalas, kuris per daugelį šimtmečių padarė didelę įtaką. Šiandien iš jų gaminamos košės, sriubos, bulvių košės ir įvairios pastos. Lęšių sriuba su salierais ir šonine - tai patiekalas, kuriame atsiskleidžia visi šio vertingo grūdo žavesio privalumai, o jo skonį papildo ir nuspalvina aštrūs ir rūkyti prieskoniai.
Žingsnis 1
Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite lęšius, virkite 15 minučių. Tuo tarpu bulves supjaustykite dideliais kubeliais. Po 15 minučių bulves sudėkite į lęšius.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, morką ir saliero šaknį ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol svogūnas suminkštės. Šoninę supjaustykite griežinėliais ir apkepkite atskirai.
Žingsnis 3
Kai bulvės suminkštės, į sultinį sudėkite keptas daržoves ir šoninę. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais ir sudėkite į puodą. Lengvai apšlakstykite sriubą citrinos sultimis ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių, kol visiškai išvirs.
Kategorijos