Publikavimo data: 2024-04-03
Lęšių sriuba su vištiena
Lęšių sriuba su vištiena yra skanus patiekalas, turintis daug naudingų savybių. Lęšiuose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių. Receptas paprastas, o paruošimas nereikalauja daug pastangų. Vištienos sriubą su lęšiais ir bulvėmis galima paruošti greitai, jei imsite raudonųjų lęšių - ji išvirs tiesiog per 15 minučių. Jei naudosite kitos rūšies lęšius, juos reikėtų iš anksto pamirkyti kelias valandas. Sriubai galite imti bet kurią vištienos dalį. Rinkitės vidutinio dydžio bulves.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite vištieną į gilų puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite, kol išvirs, nugriebkite putas, 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite lęšius ir bulves. Nuplautus lęšius ir bulves sudėkite į puodą su vištiena. Virkite 10-15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Kol lęšiai kepa, ištraukite keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies. Supilkite augalinį aliejų ir sudėkite į keptuvę smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorą, morką. Kepkite, kol svogūnai suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Sumaišykite kepinius su lęšiais ir vištiena. Sudėkite kepsnį į sriubos puodą. Vėl įdėkite lauro lapą, druską ir prieskonius ir uždengę dangčiu troškinkite 10 minučių.
Kategorijos