Publikavimo data: 2024-04-05
Liežuvis želė
Liežuvis drebučiuose yra šventinis rusų virtuvės patiekalas. Jautienos liežuvį reikia gaminti 5 valandas, tačiau jo skonis vertas sugaišto laiko. Patiekalas dažnai patiekiamas per banketus, tačiau jį galima pasigaminti ir namuose. Rinkitės nešaldytą ir neatšildytą liežuvį. Šviežias jautienos liežuvis yra rausvos spalvos, o paspaudus tvirtas.
Žingsnis 1
Išvirkite jautienos liežuvį. Įdėkite liežuvį į puodą su vandeniu. Išspauskite pusės citrinos sultis ir supilkite jas į puodą, į sultinį suberkite svogūną, petražolės šaknį ir visą morką, druską ir visus sąraše išvardytus prieskonius. Palikite dviem valandoms. Tada gerai nuplaukite ir išvalykite liežuvį, įtrinkite jį likusia citrina, kad pašalintumėte kvapą. Atvėsinkite ant lėkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Išimkite daržoves. Nuovirą išplakite su kiaušinio baltymais. Išplakite kiaušinių baltymus ir sudėkite į puodą su sultiniu, pavirkite 5 minutes. Nuovirą perkoškite per marlę.
Žingsnis 3
Paruoškite želatiną. Paimkite 500 ml karšto sultinio ir supilkite į jį želatiną, maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 4
Užpildykite liežuvį atsargomis. Paimkite didelį indą ir 0,3 cm sluoksniu supilkite sultinį bei želatiną. Dėkite į šaldytuvą, kad želatina sustingtų. Tai užtruks apie 20 minučių. Išvirusį liežuvį supjaustykite 5 mm pločio griežinėliais. Mėsos griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant sustingusio sultinio. Ant sultinio gražiai išbarstykite žirnelius. Virtas morkas supjaustykite apskritimais arba žvaigždutėmis, sudėkite į lėkštę, pridėkite nedidelių petražolių šakelių. Supilkite likusį sultinį su želatina. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos