Publikavimo data: 2024-02-04
Lobio su baltosiomis pupelėmis receptas
Pasak legendos, šis patiekalas padėdavo išsekusiems kariams atsistoti ant kojų po ilgo žygio ir grįžti namo, kai jie prarasdavo atsargų krovinį. Stovyklaudami jie pamatė namelį, kuriame gyveno moteris su sūnumi, ir paprašė maisto. Šeimininkė turėjo tik pupelių ir žolelių, bet jiems užteko jėgų. Taip atsirado pupelių lobio receptas - skanus ir maistingas naminis patiekalas, kuris tiesiogine prasme gali sugrąžinti jus į gyvenimą.
Žingsnis 1
Pupeles 12 valandų mirkykite šiltame vandenyje. Nulupkite morkas ir supjaustykite apskritais griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais. Norėdami greitai pašalinti pomidorų odelę, pamerkite juos į verdantį vandenį, o tada įdėkite į šaltą vandenį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Nuplaukite kalendrą ir baziliką ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite pomidorus ir kepkite dar 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite pupeles į puodą, pasūdykite, suberkite žoleles, įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Žingsnis 4
Lobio patiekite karštą, jei reikia, pabarstytą šviežiai maltais pipirais.
Kategorijos