Publikavimo data: 2024-02-04
Lobio su raudonosiomis pupelėmis receptas
Ar žinote, kam tinka pupelių patiekalai? Juose gali būti tik pupelės, bet jie vis tiek bus skanūs, sotūs ir labai maistingi. Gruzinai žino viską apie maistingus patiekalus, o svarbiausia - kokio dydžio turi būti porcija. Legendos pasakoja, kad lobio receptas atsirado kaip tik tuo metu, kai reikėjo pamaitinti kelias dešimtis alkanų žmonių.
Žingsnis 1
Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite šaltu verdančiu vandeniu ir, uždengę puodą dangčiu, mirkykite 10-12 valandų.
Žingsnis 2
Puodą su vandenyje mirkytomis pupelėmis pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 90-120 minučių, kol suminkštės.Stebėkite, kad greitai neužvirtų. Net ir 2-3 minutes pavirusios pupelės taps kietos.
Žingsnis 3
Į virtas pupeles sudėkite svogūną, česnaką, petražoles ir riešutus. Pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Tada šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos