Publikavimo data: 2024-06-23
Lotaringijos pyragas su vištiena, grybais ir brokoliais
Lotaringijos pyragas su vištiena, grybais ir brokoliais yra dietinė tradicinio prancūziško pyrago versija. Norėdami dar labiau sumažinti gatavo patiekalo kaloringumą, įdarui naudokite 20 proc. grietinėlės, tačiau sumažinkite grietinėlės kiekį recepte, kitaip įdaras bus skystas, ir pirmenybę teikite neriebiam sūriui. O kad pyrago skonis būtų įdomesnis, įdarui naudokite dviejų skirtingų sūrių derinį, jis suteiks originalių skonio natų. Dėl skonio į įdarą arba pyrago masę įmaišykite Provanso žolelių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite miltus, vandenį, ištirpintą sviestą, kiaušinį ir druską. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Brokolius ir pievagrybius 10 minučių pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos filė, gerai išmaišykite, pasūdykite, kepkite 5 min. ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Grietinėlę, tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską ir muskatą sumaišykite plaktuvu. Ant kepimo formos dugno tolygiu sluoksniu paskleiskite tešlą, sudėkite ant jos įdarą ir supilkite įdarą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos