Lula kebabas ant iešmelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Lula kebabas ant iešmelių

Kebabai paprastai kepami ant medžio anglies, tačiau sultingus lulia kebabus galite pasigaminti orkaitėje ant iešmų. Kad skonio skirtumas būtų kuo mažesnis, naudokite tradicinius produktus - avieną, taukus, svogūnus ir prieskonius. Tikras lulia kebabas gaminamas iš ėriuko skerdenos kaklo arba nugaros dalies, o malti juodieji pipirai, zira ir kalendra yra klasikiniai šio patiekalo prieskoniai.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lula kebabas ant iešmelių Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Tam sumaišykite smulkiai supjaustytą avieną, varškės riebalus, svogūną ir visus prieskonius (pipirus, kalendrą, zirą, druską), maltą mėsą 10-15 minučių gerai išminkykite. Uždenkite faršą dangčiu ir palikite šaldytuve 1 valandai.

Žingsnis 2

Lula kebabas ant iešmelių Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Pamirkykite rankas šiltame pasūdytame vandenyje ir padalykite maltą mėsą į 10-15 gabaliukų. Šlapiomis rankomis tvirtai suspauskite maltą mėsą ir ant medinių iešmelių suformuokite kotletus.

Žingsnis 3

Lula kebabas ant iešmelių Žingsnis 3
Iškepkite patiekalą. Sudėkite lulia kebabus ant kepimo skardos ar grotelių, dėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, tada mėsą apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos