Publikavimo data: 2024-04-17
Lula kebabas ant iešmelių
Kebabai paprastai kepami ant medžio anglies, tačiau sultingus lulia kebabus galite pasigaminti orkaitėje ant iešmų. Kad skonio skirtumas būtų kuo mažesnis, naudokite tradicinius produktus - avieną, taukus, svogūnus ir prieskonius. Tikras lulia kebabas gaminamas iš ėriuko skerdenos kaklo arba nugaros dalies, o malti juodieji pipirai, zira ir kalendra yra klasikiniai šio patiekalo prieskoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Tam sumaišykite smulkiai supjaustytą avieną, varškės riebalus, svogūną ir visus prieskonius (pipirus, kalendrą, zirą, druską), maltą mėsą 10-15 minučių gerai išminkykite. Uždenkite faršą dangčiu ir palikite šaldytuve 1 valandai.
Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Pamirkykite rankas šiltame pasūdytame vandenyje ir padalykite maltą mėsą į 10-15 gabaliukų. Šlapiomis rankomis tvirtai suspauskite maltą mėsą ir ant medinių iešmelių suformuokite kotletus.
Žingsnis 3
Iškepkite patiekalą. Sudėkite lulia kebabus ant kepimo skardos ar grotelių, dėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, tada mėsą apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Kategorijos