Publikavimo data: 2024-04-03
Lula kebabas ant žarijų
Kad ant grotelių kepamas lulia kebabas būtų kvapnus ir skanus, svarbu pasirinkti tinkamą ėriuką. Atkreipkite dėmesį į riebalų ir mėsos spalvą. Mėsa turi būti šviesiai raudona, o riebalai - balti. Žingsnis po žingsnio kebabo iš maltos mėsos ant grotelių receptas, kaip ir bet kokiai maltai mėsai, tiks kaklo dalis arba mentė. Kepimo procesą dažnai apsunkina tai, kad malta mėsa nuo iešmo nukrenta į ugnį. Todėl, norėdami be vargo pagaminti klasikinį liulia kebabą, pirmiausia ant iešmelių suverkite maltą mėsą, o tada uždėkite juos ant grotelių.
Žingsnis 1
Sudėkite svogūnus ir prieskonius. Į maltą mėsą supilkite varškės riebalus, svogūnus ir prieskonius (druską, pipirus, kalendrą ir zirą). Tada gerai išmaišykite faršą, galite kelis kartus paplakti. Svogūnas ir riebalai dar geriau sulipins maltinukų konsistenciją. Maišykite tol, kol maltiniuose atsiras baltų riebalų gijų, o patys maltiniai pakeis spalvą iš raudonos į šviesesnę. Tada palikite maltinukus šaldytuve atvėsti bent 2 valandoms.
Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Paimkite 120-150 g maltos kebabo mėsos. Pradėkite formuoti paplotėlį, greitai sukdami jį tarp delnų. Gautą kotletą užmaukite ant iešmo ir išlyginkite mėsą ant ašmenų. Galite padaryti pailgus kotletus ir išdėlioti juos ant grotelių. Kol pradėsite kepti kebabą, ugnis jau turėtų degti, o žarijos turėtų būti raudonos ir labai karštos. Dėkite iešmelius ant įkaitusio grilio. Kai tik mėsa vienoje pusėje pradės ruduoti, apverskite į kitą pusę, tada kepkite kebabus iš šonų.
Kategorijos