Publikavimo data: 2024-04-17
Lula kebabas su sūriu
Lulia kebabui gaminti galima naudoti kiaulieną, jautieną, paukštieną, triušieną ar net žuvį, tačiau tradiciniam variantui dažniausiai pasirenkama ėriena, o patiekalas geriausiai pavyks ant grotelių. Į receptą galite įtraukti naujoviškų pastabų ir į maltą mėsą įdėti saldžiųjų paprikų, pomidorų, šviežių žolelių, sūrio. Lulia kebabas su sūriu gaminamas iš vištienos, aktyvaus gaminimo laikas truks kiek daugiau nei 30 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį ir svogūną. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite. Mėsytę 10-15 min. plakite iki vientisos masės, tada 1 val. palikite šaldytuve.
Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Šlapiomis rankomis padalykite faršą į kelias dalis ir suformuokite rutuliukus. Tada kiekvieną rutuliuką tolygiai užmaukite ant iešmo. Atsargiai suvyniokite lulia kebabus į foliją. Į foliją suvyniotus lulia kebabus kepkite ant grotelių 15 minučių, apversdami iešmus. Tada atsargiai nuimkite foliją ir 5-7 minutes kepkite kebabus rudai.
Kategorijos