Publikavimo data: 2024-06-23
Maistingas gruziniškas kiaulienos čachochbili su česnakais ir žolelėmis
Čachochbili yra nacionalinis gruzinų patiekalas, kurio pagrindinis ingredientas - paukštiena, pagardinta aštriu pomidorų padažu, česnaku ir aštriais prieskoniais. Kitaip tariant, chakhokhbili yra gruziniškas troškinys, kuriame mėsa kepama be aliejaus ir troškinama daržovių sultyse, todėl patiekalo skonis tampa dar intensyvesnis ir ryškesnis.
Žingsnis 1
Paruoštą kiaulieną supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais, sudėkite į katilą arba storadugnį puodą, pastatykite ant viryklės ir kepkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, kol apskrus.
Žingsnis 2
Praėjus 10 minučių nuo mėsos kepimo pradžios, sudėkite pomidorų pastą, sumaišykite ingredientus ir toliau troškinkite mėsą ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Tuo tarpu nuluptą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, nuluptus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir po 25 min. troškinimo pomidorų tyrėje į mėsą sudėkite supjaustytą svogūną ir druską. Sumaišykite ingredientus, uždenkite katilą dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Po 10 minučių į patiekalą suberkite pjaustytus pomidorus ir virkite chakhokhbili, kol suminkštės. Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, prieskonius ir žoleles, išmaišykite patiekalą ir nukelkite nuo ugnies, palikite jį po dangčiu 20 minučių, kad garuotų.
Kategorijos