Publikavimo data: 2025-08-20
Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru
Šis receptas - tai gražių ir labai originalių rožių pavidalo mantų paruošimas. Paruoštas patiekalas yra labai skanus, sotus ir sveikas. Jame yra daug maistingų vitaminų ir mineralų, todėl tai puikus sveikos mitybos pasirinkimas. Pagal klasikinį receptą manta ruošiama naudojant maltą kiaulieną. Tačiau, jei norima, ją galima pakeisti bet kokia kita, pavyzdžiui, jautienos faršu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijotus miltus supilkite į gilų dubenį. Padarykite jame nedidelį įdubimą ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Vandenyje ištirpinkite druską ir palaipsniui įmaišykite mišinį į miltus, taip užminkydami tirštą tešlą. Kai tešla bus paruošta, suformuokite iš jos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Palikite tešlą 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Tam paimkite nuluptą svogūną, supjaustykite jį į kelis gabalėlius ir sumalkite mėsmale. Į susmulkintą svogūną įberkite maltos mėsos ir prieskonių pagal skonį. Paruoštą masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pasigaminkite ruošinius. Paruoštą tešlą padalykite į tris lygias dalis ir iškočiokite jas plonais sluoksniais. Tada paimkite tris skirtingo skersmens apvalias formeles ir jomis iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tada paimkite tris skirtingo dydžio apskritimus ir juos perdenkite. Viduryje paskirstykite įdarą. Tada įdarą "uždenkite" tešlos kraštu ir susukite ruošinį į laisvą ritinėlį, kad gautųsi rožė. Pakartokite su visais įdarais.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Paruoškite garintuvą. Ištepkite dubens dugną likusiu augaliniu aliejumi. Ant viršaus paskleiskite gautus pusgaminius su malta mėsa. Patiekalą virkite 40 minučių, tada sudėkite manty rosochki ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos