Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru

Šis receptas - tai gražių ir labai originalių rožių pavidalo mantų paruošimas. Paruoštas patiekalas yra labai skanus, sotus ir sveikas. Jame yra daug maistingų vitaminų ir mineralų, todėl tai puikus sveikos mitybos pasirinkimas. Pagal klasikinį receptą manta ruošiama naudojant maltą kiaulieną. Tačiau, jei norima, ją galima pakeisti bet kokia kita, pavyzdžiui, jautienos faršu.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijotus miltus supilkite į gilų dubenį. Padarykite jame nedidelį įdubimą ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Vandenyje ištirpinkite druską ir palaipsniui įmaišykite mišinį į miltus, taip užminkydami tirštą tešlą. Kai tešla bus paruošta, suformuokite iš jos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Palikite tešlą 30 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Tam paimkite nuluptą svogūną, supjaustykite jį į kelis gabalėlius ir sumalkite mėsmale. Į susmulkintą svogūną įberkite maltos mėsos ir prieskonių pagal skonį. Paruoštą masę gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru Žingsnis 3
Pasigaminkite ruošinius. Paruoštą tešlą padalykite į tris lygias dalis ir iškočiokite jas plonais sluoksniais. Tada paimkite tris skirtingo skersmens apvalias formeles ir jomis iš tešlos išpjaukite apskritimus. Tada paimkite tris skirtingo dydžio apskritimus ir juos perdenkite. Viduryje paskirstykite įdarą. Tada įdarą "uždenkite" tešlos kraštu ir susukite ruošinį į laisvą ritinėlį, kad gautųsi rožė. Pakartokite su visais įdarais.

Žingsnis 4

Maistingos "rozetės" su maltos mėsos įdaru Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Paruoškite garintuvą. Ištepkite dubens dugną likusiu augaliniu aliejumi. Ant viršaus paskleiskite gautus pusgaminius su malta mėsa. Patiekalą virkite 40 minučių, tada sudėkite manty rosochki ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos