Publikavimo data: 2024-03-27
Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša
Keta yra viena skaniausių ir sveikiausių lašišinių šeimos žuvų. Net 1/5 ketaus lašišos sudaro baltymai. Vienas iš jos privalumų - mažas angliavandenių kiekis. Keta geriausiai tinka kepti, nes kepant ji išsausėja. Keta turi daug naudingų medžiagų ir mikroelementų. Pavyzdžiui, joje yra daug vitaminų A, E ir ZZ, kurie teigiamai veikia odą. Joje taip pat yra daug melatonino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą.
Žingsnis 1
Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoniais lašišų filė.
Žingsnis 2
Stambiai sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Į folijos lakšto vidurį sudėkite lašišos filė.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą. Įdėkite į ją folija padengtą ruošinį.
Žingsnis 5
Žuvį tinkamai aptepkite majonezu.
Žingsnis 6
Ant majonezo uždėkite smulkinto sūrio.
Žingsnis 7
Įdėkite formą į 180 C įkaitintą orkaitę 30 minučių. Ant viršaus turėtų atsirasti auksinė tarkuoto sūrio plutelė.
Kategorijos