Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša

Keta yra viena skaniausių ir sveikiausių lašišinių šeimos žuvų. Net 1/5 ketaus lašišos sudaro baltymai. Vienas iš jos privalumų - mažas angliavandenių kiekis. Keta geriausiai tinka kepti, nes kepant ji išsausėja. Keta turi daug naudingų medžiagų ir mikroelementų. Pavyzdžiui, joje yra daug vitaminų A, E ir ZZ, kurie teigiamai veikia odą. Joje taip pat yra daug melatonino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 1
Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoniais lašišų filė.

Žingsnis 2

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 2
Stambiai sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 3

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 3
Į folijos lakšto vidurį sudėkite lašišos filė.

Žingsnis 4

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą. Įdėkite į ją folija padengtą ruošinį.

Žingsnis 5

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 5
Žuvį tinkamai aptepkite majonezu.

Žingsnis 6

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 6
Ant majonezo uždėkite smulkinto sūrio.

Žingsnis 7

Majoneze su sūrio kepurėle kepta kempininė lašiša Žingsnis 7
Įdėkite formą į 180 C įkaitintą orkaitę 30 minučių. Ant viršaus turėtų atsirasti auksinė tarkuoto sūrio plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos