Publikavimo data: 2024-05-19
Majonezo pyragas su bulvėmis
Kai nėra laiko ruošti mielinės tešlos, galite paruošti pyragą su bulvėmis ant majonezo. Pyragas ruošiamas naudojant pilstomąją tešlą, kurią išminkyti užtrunka vos kelias minutes. Šiam pyragui geriau rinktis tikrą majonezą, o ne padažą. Sudėtyje būtinai turi būti augalinio aliejaus, kiaušinio trynio, sveikų kiaušinių arba kiaušinių miltelių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį, tada ištraukite jas skepetaite ir išsklaidykite ant rankšluosčio. Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite bulves, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdaro mišinį. Atskirame inde sumaišykite kefyrą ir majonezą. Supilkite sodą ir gerai išplakite. Palikite mišinį 15-20 minučių. Kai ant majonezo ir kefyro mišinio atsiras burbuliukų, įmuškite į jį kiaušinius, supilkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išplakite. Persijokite miltus ir dalimis, nuolat maišydami šaukštu, suberkite į skystą mišinį. Rezultatas turėtų būti skystas mišinys.
Žingsnis 3
Paruoškite majonezo pyragą su bulvėmis. Karščiui atsparios formos dugną ir sieneles ištepkite augaliniu aliejumi. Į ją supilkite pusę tešlos ir tolygiu sluoksniu išdėliokite bulves bei svogūnus. Tada ant viršaus supilkite likusią tešlą, išlyginkite viršų mentele. Pyragą kepkite 170-180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos