Publikavimo data: 2024-04-03
Makaronai su kalakutiena ir daržovėmis
Kalakutiena yra sveika ir dietinė mėsa, kurioje subalansuota baltymų, riebalų ir angliavandenių sudėtis. Kokybiška kalakutiena gali būti švelniai rausvos ir tamsiai raudonos spalvos. Geriausiu laikomas rausvos spalvos raumenų audiniu pasižymintis kalakutas. Tokį kalakutą reikėtų naudoti kalakutienai su makaronais ir padažu gaminti. Recepte taip pat minimi udon makaronai. Tai stori plokšti kvietiniai makaronai, vieni populiariausių Japonijoje.
Žingsnis 1
Pradėkite virti makaronus. Į puodą įpilkite 1,5 l vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite 3 minutes. Tada nusausinkite juos sietelyje ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Supjaustytą kalakutieną pagardinkite paprika, pipirais, maltu imbieru ir išmaišykite. Į plokščią lėkštę supilkite krakmolą ir juo apvoliokite mėsos gabalėlius. Į wok keptuvę arba keptuvę (taip pat galite naudoti daugiafunkcinę keptuvę arba gilią keptuvę) supilkite alyvuogių aliejų ir sezamų aliejų. Kelias minutes kaitinkite ir sudėkite kalakutieną į karštą aliejų. Maišydami kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves prie mėsos. Į puodą supilkite griežinėliais pjaustytą papriką ir kepkite 1 minutę. Tada sudėkite cukiniją ir maišydami kepkite dar 2 minutes. Sumaišykite sojų padažą su česnaku ir supilkite jį į daržoves. Viską gerai išmaišykite, sudėkite udon ir dar kartą išmaišykite. Kelias minutes viską kartu pašildykite.
Kategorijos