Publikavimo data: 2024-03-25
Makaronai su krevetėmis ir česnakais
Makaronai su krevetėmis ir česnakais yra greiti ir labai skanūs. O svarbiausia - krevetės yra labai sveikos. Jų mėsoje yra daug baltymų, jodo, riebalų rūgščių ir antioksidantų, B grupės vitaminų, vitamino A, seleno, vario, geležies, fosforo, natrio ir net cinko. Be to, krevetėse yra daugiausia baltymų ir mažiausiai riebalų. Spagečius geriau vartoti iš kietųjų kviečių - tai sveikatai naudingi sudėtiniai angliavandeniai. Jei norite, galite įpilti mėgstamo padažo, pavyzdžiui, pomidorų, grietinės ar saldžiarūgščio.
Žingsnis 1
Nulupkite atšildytas krevetes iš kiautų.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 3
Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės nurodytą virimo būdą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite česnaką ir kelias minutes pakepinkite. Sudėkite krevetes ir kepkite 4-5 min., kartais pamaišydami ir apversdami.
Žingsnis 5
Sudėkite virtus spagečius, apšlakstykite citrinos sultimis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Kategorijos