Publikavimo data: 2024-06-13
Maltos jautienos kotletas
Gera malta mėsa kotletams visada yra vientisas produktas, be kaulų, šerpetų, sausgyslių, tolygios spalvos ir beveik be kvapo. Kotletai iš maltos mėsos yra panašūs į plokščius apvalius kotletus, keptus džiūvėsėliuose, tik šiuo atveju malta mėsa prieš formuojant turi būti gerai išmušta. Mušant sunaikinamos visos po mėsos kapojimo likusios raumenų skaidulos. Tai padės kotletams kepant nesutrūkti, tapti sultingiems ir sultingiems.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Kukurūzų dribsnius sumalkite blenderiu nedideliu greičiu arba sutrinkite trintuvu, kol taps stambūs. Miltus supilkite į gilų dubenį. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Pirmiausia abi mėsos paplotėlių puses apvoliokite miltuose, tada pamerkite į kiaušinių mišinį. Tada atsargiai apvoliokite juos kukurūzų dribsniuose.
Žingsnis 3
Apkepkite maltus kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite maltus kotletus kukurūzų miltuose ant silpnos ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos (3-5 min.).
Kategorijos