Publikavimo data: 2024-06-13
Maltos kiaulienos kotletas
Jei po ranka neturite viso mėsos gabalo, galite pasigaminti gardžių maltos mėsos kotletų, pvz., kiaulienos kotletų. Tokie kotletai bus ne mažiau švelnūs ir sultingi nei klasikiniai, o traškūs auksiniai džiūvėsėliai ne tik uždarys visas mėsos sultis viduje, bet ir pavers keptus maltos kiaulienos kotletus tikru skanėstu. Svarbu gerai išminkyti maltus kotletus, kad jie būtų ir ploni, ir pakankamai tankūs, kad kepant nesubyrėtų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Maltą kiaulieną sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sausųjų prieskonių kardamono ir raudonėlio. Maltą mėsą gerai minkykite bent 10 minučių, o tada iškepkite pakeldami maltos mėsos gabalą į viršų ir mesdami atgal į dubenį.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Dubenyje šakute suplakite vištienos kiaušinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Iš faršo rankomis suformuokite nedideles plonas vienodo dydžio tortilijas. Kiekvieną riestainį pirmiausia pamirkykite miltuose, tada pamirkykite kiaušiniuose ir vėl pamirkykite, bet šį kartą - džiūvėsėliuose. Sudėkite maltus kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos