Publikavimo data: 2025-08-18
Maltos kiaulienos kukuliai su sūriu
Mėsos kukuliai "Ežiukai" iš maltos kiaulienos su sūriu - įdomus, apetitą žadinantis ir sotus patiekalas, kurį dievina ir vaikai, ir suaugusieji. Mėsos kukulius nesunku paruošti, juos galima net iš anksto užšaldyti. Pavadinimą "Ežiukai" jie gavo dėl savo originalios išvaizdos, nes ryžiai kyšo iš maltos mėsos ir mėsos kukuliai atrodo kaip ežiukas.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie išvirs, kaip nurodyta ant pakelio, tada išimkite juos iš pakelio. Susmulkinkite kiaulieną ir svogūną blenderiu arba mėsmale. Sudėkite virtus ryžius, pipirus ir druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius apvalius kukulius. Dėkite juos į riebalais išteptą formą su grietine ir viršuje padarykite nedideles ertmes. Ant mėsos kukulių viršaus sudėkite tarkuotą sūrį.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, 100 ml vandens, druską ir pipirus. Mišiniu įdarykite mėsos kukulius ir 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos