Publikavimo data: 2024-04-05
Maltos maltos mėsos vyniotinis
Pirmą kartą maltinių suktinukų receptas kulinarinių knygų puslapiuose pasirodė dar V amžiuje. Kai kurių šaltinių duomenimis, šį patiekalą išrado romėnai. Tačiau šiandien vis dar vyrauja nuomonė, kad orkaitėje kepti maltinukai - tai pirmiausia vokiečių ir skandinavų virtuvės patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Per mėsmalę sumalkite piene mirkytą svogūną ir batoną. Sumaišykite mišinį su malta mėsa, kiaušiniu, druska ir pipirais. Ant pjaustymo paviršiaus padėkite pergamentą ir paskleiskite ant jo mėsą taip, kad ji būtų ne storesnė nei 1 cm.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite grybus, svogūnus ir morkas. Pagardinkite druska. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite maltinukų suktinuką. Įdarą dėkite ant jau paruošto mėsos sluoksnio. Atsargiai susukite mėsą ir faršą į ritinį naudodami pergamentą. Įdėkite į kepimo formą siūle žemyn. Keliose vietose šakute padarykite dūrius. Viršų užpilkite pienu. Maltos mėsos suktinuką su grybų įdaru dėkite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių. Retkarčiais patiekalą apipilkite pienu.
Kategorijos