Publikavimo data: 2024-06-08
Maltos mėsos ežiukai
Tradiciškai ežiai su ryžiais gaminami iš mišrios maltos mėsos, kurios sudėtyje yra jautienos ir kiaulienos. Tačiau ne mažiau skanūs ir, svarbiausia, sveiki bus ežiukai iš kiaulienos su vištiena. Lengva ir mažai kaloringa vištienos faršo mėsa tiks geros mitybos šalininkams, be to, kiaulienos ežiukai su vištiena paruošiami daug greičiau. Ir, žinoma, šis patiekalas neapsieis be klasikinio aromatingo pomidorų ir grietinės padažo su svogūnais ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Supjaustykite kiaulienos ir vištienos filė dideliais gabalais ir pertrinkite juos per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu. Nedideliame dubenyje pamirkykite baltos duonos riekes piene. Nusausinkite ryžius. Viename dubenyje sumaišykite kiaulieną, vištienos filė, ryžius, įmuškite vištos kiaušinį ir sudėkite išmirkytą duoną. Pagardinkite druska ir pipirais ir 10-15 min. kruopščiai minkykite faršą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką, kol jie taps auksiniai. Sudėkite pomidorų pastą, grietinę, vandenį, žaliuosius svogūnus ir krapus. Pasūdykite, suberkite kalendrų sėklas ir išmaišykite padažą. Ant silpnos ugnies troškinkite padažą 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius vienodo dydžio, maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę su padažu, užpilkite juo ežiukus iš visų pusių ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ežiukus ant silpnos ugnies, kol iškeps, apie 30-35 minutes.
Kategorijos