Publikavimo data: 2025-08-19
Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai
Labai paprastas receptas, kurį sudaro ir garnyras, ir mėsos dalis.
Žingsnis 1
Išvirę ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, papriką ir sutarkuokite morkas.
Žingsnis 3
Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, pipirus, svogūną, morką, kiaušinį ir prieskonius pagal skonį (aš turiu juodųjų pipirų, druskos, maltos mėsos prieskonių ir granuliuoto česnako). Išmaišykite. Jei mišinys pasirodys per skystas, galite įberti šiek tiek miltų.
Žingsnis 4
Suformuokite ežiukus ir apvoliokite juos miltuose iš visų pusių.
Žingsnis 5
Kepkite iš abiejų pusių 3 minutes ant vidutinės ugnies. Ežiukai turi būti šiek tiek iškepę ir parudavę.
Žingsnis 6
Paruoškite padažą: sumaišykite kečupą, pieną, druską ir pipirus.
Žingsnis 7
Sudėkite ežiukus į gilią keptuvę ar puodą ir užpilkite padažu. Užvirinkite tiek verdančio vandens, kad jis visiškai apsemtų ežius. Uždenkite dangčiu, statykite ant vidutinės ugnies ir virkite 35-40 minučių, kol išvirs.
Žingsnis 8
Patiekite patiekalą su gautu padažu. Gero apetito!
Kategorijos