Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai

Labai paprastas receptas, kurį sudaro ir garnyras, ir mėsos dalis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 1
Išvirę ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.

Žingsnis 2

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, papriką ir sutarkuokite morkas.

Žingsnis 3

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 3
Sumaišykite ryžius, maltą mėsą, pipirus, svogūną, morką, kiaušinį ir prieskonius pagal skonį (aš turiu juodųjų pipirų, druskos, maltos mėsos prieskonių ir granuliuoto česnako). Išmaišykite. Jei mišinys pasirodys per skystas, galite įberti šiek tiek miltų.

Žingsnis 4

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 4
Suformuokite ežiukus ir apvoliokite juos miltuose iš visų pusių.

Žingsnis 5

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 5
Kepkite iš abiejų pusių 3 minutes ant vidutinės ugnies. Ežiukai turi būti šiek tiek iškepę ir parudavę.

Žingsnis 6

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 6
Paruoškite padažą: sumaišykite kečupą, pieną, druską ir pipirus.

Žingsnis 7

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 7
Sudėkite ežiukus į gilią keptuvę ar puodą ir užpilkite padažu. Užvirinkite tiek verdančio vandens, kad jis visiškai apsemtų ežius. Uždenkite dangčiu, statykite ant vidutinės ugnies ir virkite 35-40 minučių, kol išvirs.

Žingsnis 8

Maltos mėsos ir ryžių rutuliukai Žingsnis 8
Patiekite patiekalą su gautu padažu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos