Publikavimo data: 2025-08-20
Maltos mėsos kotletai su kukurūzais ir herkules
Kotletai iš maltos mėsos su kukurūzais ir herakuliais būna labai sultingi ir gardūs. Gamindami maltą mėsą, savo nuožiūra rinkitės vienos ar dviejų rūšių mėsą: kiaulieną, jautieną, vištieną arba kalakutieną. Herkulesuose yra ląstelienos, kuri savo ruožtu normalizuoja žarnyno trakto veiklą, mažina cukraus ir cholesterolio kiekį. Todėl kotletai gaunasi ne tik skanūs, bet ir sveiki. Patiekite juos su bulvių koše arba daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletų pagrindą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, tarkuotas bulves, pjaustytą svogūną, kiaušinį, herkules ir miltus. Išmaišykite. Sudėkite konservuotus kukurūzus, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų. Vėl gerai išmaišykite ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu, pasemkite nedidelį kiekį maltos mėsos ir suformuokite kotletus. Visus kotletus padarykite vienodos formos. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps ir paruduos.
Kategorijos