Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki maždaug 40 °C ir supilkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Į pieną suberkite mielių miltelius, druską ir cukrų. Švelniai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
Žingsnis 3
Į dubenį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Į tešlą sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 6
Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.
Žingsnis 7
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 8
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, druską ir juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į maždaug 100 g porcijas ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 10
Tešlos rutuliukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Prieš tai pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai suplokite rankomis ir stikline padarykite įdubimus.
Žingsnis 11
Į kiekvieną ertmę įdėkite mėsos įdarą.
Žingsnis 12
Pasiųskite wattrushki kepti į orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 13
Vatrushki su malta mėsa paruošti. Patiekite patiekalą apibarstytą smulkintais žalumynais. Gero apetito!