Maltos mėsos paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Maltos mėsos paplotėliai

Bitochkai žinomi nuo Petro Didžiojo laikų. Tuomet mėsa patiekalui gaminti buvo pjaustoma peiliu. Vėliau išradingi virėjai pradėjo kurti naujus receptus ir į kiaulieną, jautieną ar paukštieną dėti faršo. Dabar yra ne vienas šimtas bitelių su malta mėsa gaminimo variantų. Tačiau jei laikomasi klasikinio recepto, mėsos kotletai iš pradžių kepami, paskui troškinami arba kepami įpylus vandens, sultinio ar padažo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Maltos mėsos paplotėliai Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. 3-4 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.

Žingsnis 2

Maltos mėsos paplotėliai Žingsnis 2
Paruoškite mėsos pagrindą tešlai. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, pakepintus svogūnus, druską ir pipirus. Kruopščiai išminkykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Maltos mėsos paplotėliai Žingsnis 3
Apkepkite mėsos paplotėlius. Iš faršo masės suformuokite apvalius mėsos paplotėlius, šiek tiek suplokite juos rankomis, dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Maltos mėsos paplotėliai Žingsnis 4
Kol koldūnai kepa, paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, miltus ir vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Maltos mėsos paplotėliai Žingsnis 5
Kepkite tešlą orkaitėje. Iškeptus koldūnus sudėkite į karščiui atsparią formą, užpilkite padažu ir 30-35 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos