Publikavimo data: 2024-05-26
Maltos mėsos paplotėliai
Bitochkai žinomi nuo Petro Didžiojo laikų. Tuomet mėsa patiekalui gaminti buvo pjaustoma peiliu. Vėliau išradingi virėjai pradėjo kurti naujus receptus ir į kiaulieną, jautieną ar paukštieną dėti faršo. Dabar yra ne vienas šimtas bitelių su malta mėsa gaminimo variantų. Tačiau jei laikomasi klasikinio recepto, mėsos kotletai iš pradžių kepami, paskui troškinami arba kepami įpylus vandens, sultinio ar padažo.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. 3-4 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos pagrindą tešlai. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, pakepintus svogūnus, druską ir pipirus. Kruopščiai išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsos paplotėlius. Iš faršo masės suformuokite apvalius mėsos paplotėlius, šiek tiek suplokite juos rankomis, dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Kol koldūnai kepa, paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, miltus ir vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Kepkite tešlą orkaitėje. Iškeptus koldūnus sudėkite į karščiui atsparią formą, užpilkite padažu ir 30-35 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos