Publikavimo data: 2024-09-17
Maltos mėsos pyragaičiai
Šį receptą man padovanojo mama iš savo kulinarinės užrašų knygelės, kurią ji vedė jaunystėje ir užsirašinėjo receptus. Šis patiekalas tinka vakarienei, bet gali būti patiekiamas ir prie šventinio stalo. Patiekalas minkštas, skanus ir labai sotus.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną plunksnelėmis ir kepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite juos stambia tarka, sumaišykite su grietine.
Žingsnis 3
Bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite visas sultis.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Surinkite patiekalą. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo formos, iš anksto išteptos saulėgrąžų aliejumi, dugno.
Žingsnis 7
Suspauskite maltos mėsos rutuliukus, padarykite plokštainį, ant viršaus dėkite kepintus svogūnus, tada bulves, šiek tiek pasūdykite, tada kiaušinių ir grietinės mišinį, ant viršaus užbarstykite sūrio.
Žingsnis 8
Uždenkite formą folija ir 40 minučių pašaukite į 180˚C temperatūros orkaitę, tada foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Sūris taps gražios auksinės spalvos.
Kategorijos