Maltos mėsos pyragaičiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Maltos mėsos pyragaičiai

Šį receptą man padovanojo mama iš savo kulinarinės užrašų knygelės, kurią ji vedė jaunystėje ir užsirašinėjo receptus. Šis patiekalas tinka vakarienei, bet gali būti patiekiamas ir prie šventinio stalo. Patiekalas minkštas, skanus ir labai sotus.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Maltos mėsos pyragaičiai Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną plunksnelėmis ir kepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Maltos mėsos pyragaičiai Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite juos stambia tarka, sumaišykite su grietine.

Žingsnis 3

Bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite visas sultis.

Žingsnis 4

Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 5

Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Maltos mėsos pyragaičiai Žingsnis 6
Surinkite patiekalą. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo formos, iš anksto išteptos saulėgrąžų aliejumi, dugno.

Žingsnis 7

Maltos mėsos pyragaičiai Žingsnis 7
Suspauskite maltos mėsos rutuliukus, padarykite plokštainį, ant viršaus dėkite kepintus svogūnus, tada bulves, šiek tiek pasūdykite, tada kiaušinių ir grietinės mišinį, ant viršaus užbarstykite sūrio.

Žingsnis 8

Maltos mėsos pyragaičiai Žingsnis 8
Uždenkite formą folija ir 40 minučių pašaukite į 180˚C temperatūros orkaitę, tada foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Sūris taps gražios auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos