Publikavimo data: 2025-08-20
Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais
Škotiški kiaušiniai yra XVIII a. atsiradęs patiekalas. Iš pradžių jie buvo patiekiami karšti su įvairiais padažais, tačiau šiandien jie taip pat vartojami kaip šaltas užkandis arba pikniko užkandis. Šį patiekalą paruošti paprasta: virtas kiaušinis apvyniojamas žalia malta mėsa ir apkepamas. Pagrindinė gudrybė - kad trynys išliktų skystas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Paimkite gilų indą, sudėkite į jį maltą mėsą, petražoles ir garstyčias. Druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite mėsos rutuliukus. Padalykite mėsą į 5 dalis. Kiekvieną iš jų iš abiejų pusių uždenkite maistine plėvele ir iškočiokite kočėlu. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius. Sudrėkinkite rankas vandeniu, paimkite maltos mėsos plokštainį, į vidurį įmuškite plaktą kiaušinį ir apvyniokite jį malta mėsa. Gautą rutuliuką apvoliokite miltuose, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Įkaitintame aliejuje apkepkite mėsos kukulius. Jie bus paruošti, kai atsiras auksinė plutelė.
Kategorijos