Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais

Škotiški kiaušiniai yra XVIII a. atsiradęs patiekalas. Iš pradžių jie buvo patiekiami karšti su įvairiais padažais, tačiau šiandien jie taip pat vartojami kaip šaltas užkandis arba pikniko užkandis. Šį patiekalą paruošti paprasta: virtas kiaušinis apvyniojamas žalia malta mėsa ir apkepamas. Pagrindinė gudrybė - kad trynys išliktų skystas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
364 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Paimkite gilų indą, sudėkite į jį maltą mėsą, petražoles ir garstyčias. Druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite.

Žingsnis 2

Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais Žingsnis 2
Suformuokite mėsos rutuliukus. Padalykite mėsą į 5 dalis. Kiekvieną iš jų iš abiejų pusių uždenkite maistine plėvele ir iškočiokite kočėlu. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius. Sudrėkinkite rankas vandeniu, paimkite maltos mėsos plokštainį, į vidurį įmuškite plaktą kiaušinį ir apvyniokite jį malta mėsa. Gautą rutuliuką apvoliokite miltuose, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose.

Žingsnis 3

Maltos mėsos rutuliukai, įdaryti virtais kiaušiniais Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Įkaitintame aliejuje apkepkite mėsos kukulius. Jie bus paruošti, kai atsiras auksinė plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos