Publikavimo data: 2024-06-13
Maltos vištienos kotletas
Kotletai - tai dideli mėsos gabalai, iki minkštumo išmušti specialiu virtuviniu plaktuku su dantukais. Filė paprastai tiesiog pagardinama prieskoniais, marinuojama arba verdama su įdaru, kuris dedamas ant mėsos kaip sumuštinis. Tai reiškia, kad pati mėsa su niekuo nemaišoma. Kotletus galima paruošti dar paprasčiau - iš maltos vištienos be priedų. Jis bus toks pat skanus ir lygiai toks pat sultingas. Tie, kurie nežino pagrindinės paslapties, šį patiekalą vargu ar atskirs nuo tikrų vištienos kotletų.
Žingsnis 1
Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais. Įberkite į mėsą druskos ir pipirų. Išmaišykite. 3-4 kartus trenkite į stalą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje suplakite kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Paruoškite maltus vištienos kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Lentą pabarstykite miltais. Dėkite kamuoliukus ant lentos ir prispauskite juos delnu, kad gautųsi 5 mm storio plokštainis. Apibarstykite miltais. Paruoškite karštą keptuvę su aliejumi. Kiekvieną plokštainį pamerkite į kiaušinį ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos