Maltos vištienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Maltos vištienos kotletas

Kotletai - tai dideli mėsos gabalai, iki minkštumo išmušti specialiu virtuviniu plaktuku su dantukais. Filė paprastai tiesiog pagardinama prieskoniais, marinuojama arba verdama su įdaru, kuris dedamas ant mėsos kaip sumuštinis. Tai reiškia, kad pati mėsa su niekuo nemaišoma. Kotletus galima paruošti dar paprasčiau - iš maltos vištienos be priedų. Jis bus toks pat skanus ir lygiai toks pat sultingas. Tie, kurie nežino pagrindinės paslapties, šį patiekalą vargu ar atskirs nuo tikrų vištienos kotletų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Maltos vištienos kotletas Žingsnis 1
Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais. Įberkite į mėsą druskos ir pipirų. Išmaišykite. 3-4 kartus trenkite į stalą.

Žingsnis 2

Maltos vištienos kotletas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje suplakite kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Maltos vištienos kotletas Žingsnis 3
Paruoškite maltus vištienos kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Lentą pabarstykite miltais. Dėkite kamuoliukus ant lentos ir prispauskite juos delnu, kad gautųsi 5 mm storio plokštainis. Apibarstykite miltais. Paruoškite karštą keptuvę su aliejumi. Kiekvieną plokštainį pamerkite į kiaušinį ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos