Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų blyneliai
Kiniški mandarinų blyneliai - tai ploni blyneliai iš paprastos tešlos, kurie dažniausiai patiekiami su Pekino antimi. Juos taip pat galima gardinti daržovėmis arba kita kepta mėsa, pavyzdžiui, vištienos kebabu. Tokių blynų gaminimo paslaptis - ne tik tešlos minkymas verdančiame vandenyje, bet ir sezamų aliejaus naudojimas, dėl kurio mandarinų blyneliai tampa minkšti ir kvapnūs.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį. Į miltus supilkite verdantį vandenį ir mediniu šaukštu pradėkite minkyti tešlą. Kai temperatūra šiek tiek nukris, išverskite ją ant stalo ir rankomis užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Grąžinkite tešlą į dubenį ir uždengę drėgnu virtuviniu rankšluosčiu palikite pusvalandį pailsėti.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną dalį iš eilės susukite į maždaug 4-5 cm skersmens dešrelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paimkite po du gabaliukus, kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką, tada iš jų iškepkite plokščius pyragėlius. Vieną plokštainį pamirkykite sezamų aliejuje, ant viršaus užspauskite plokštainį iš antrojo kamuoliuko ir sujungtus plokštainius susukite į vieną labai ploną maždaug 12-15 cm skersmens plokštainį. Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite blynelius po 15-20 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos