Publikavimo data: 2025-08-17
Mandarinų padažas su kotletais
Rytų Azijos šalyse mėsą mėgstama patiekti su įvairiausiais vaisių padažais. Ne išimtis ir mandarinai. Mūsų šalyje mandarinų gausu šaltuoju metų laiku ir jie siejami su Naujųjų metų šventėmis. Šiandien gaminsime aštrų padažą su mandarinų žievelėmis ir raudonuoju vynu. Šis padažas suteiks kotletams nepaprastai gardų skonį.
Žingsnis 1
Atsargiai sutarkuokite dviejų mandarinų žievelę smulkia tarka, perkelkite į puodą storu dugnu, supilkite vyną, sudėkite sviestą ir cukrų.
Žingsnis 2
Padažą virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą, atsargiai įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite džiūvėsėlius. Išmaišykite iki vientisos masės. Kad kotletai būtų minkšti, iš maltos mėsos reikia išmušti oro perteklių.
Žingsnis 4
Pabarstykite darbo paviršių miltais. Iš maltos mėsos suformuokite paplotėlius. Dėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol iškeps, kartkartėmis apversdami.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite kotletus. Kepkite juos iš abiejų pusių po 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Didelės ugnies kurti nereikia. Kotletai turi būti iškepę viduje, o išorėje nesudegę.
Žingsnis 6
Išdėliokite kotletus lėkštėse ir apšlakstykite mandarinų padažu.
Kategorijos