Publikavimo data: 2024-04-09
Mango salotos
Mangų salotoms rinkitės tik prinokusius mangus. Prinokęs ir sultingas mangas su lygia ir blizgančia odele. Tamsūs, tvarkingi taškeliai ant žievės rodo, kad vaisius prinokęs. Rinkdami mangą pirštu švelniai paspauskite žievelę. Turėtų likti nedidelis įdubimas. Paprastai avokado brandą rodo sodri tamsiai žalia žievelės spalva ir vaisiaus minkštumas. Kad nepažeistumėte minkštimo, vaisių spauskite ne pirštų galiukais, o pirštų pagalvėlėmis arba delnu.
Žingsnis 1
Paruoškite krevetes mangų ir krevečių salotoms. Užvirkite vandenį virimui. Vandens imkite dvigubai daugiau nei jūros gėrybių. Įberkite druskos ir įdėkite krevetes į verdantį vandenį 2 minutėms. Svarbu jų ilgai nekaitinti, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Tada leiskite krevetėms atvėsti ir nulupkite jas nuo kiauto.
Žingsnis 2
Paruoškite mangų ir avokadų salotų padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, laimo sultis, druską ir pipirus. Tada ingredientus kruopščiai suplakite šakute arba plaktuvu.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Didelėje gilioje salotinėje sumaišykite salotas, vyšninius pomidorus, avokadą ir mangą. Sudėkite krevetes (jei norite, galite jas susmulkinti) ir svogūną. Apšlakstykite salotas alyvuogių mišiniu ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos