Publikavimo data: 2024-04-14
Mantas su bulvėmis
Manty - tradicinis Azijos patiekalas iš tešlos su mėsos įdaru. Šio patiekalo įdaras priklauso nuo regiono, kuriame jis gaminamas. Pavyzdžiui, tadžikų manty dažniausiai būna su mėsa, o uzbekų manty gali būti su bulvių įdaru. Dėl tokio daržovių įdaro manta yra dietinė.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite du kiaušinius. Sumaišykite juos su dviem arbatiniais šaukšteliais druskos ir vandens ir vėl suplakite.
Žingsnis 2
Į kiaušinių mišinį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Suvyniotą į maistinę plėvelę tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Bulvių įdarui svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus svogūnus ir bulves. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite ištirpinto sviesto. Faršą gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 8
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.
Žingsnis 9
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.
Žingsnis 10
Patiekite karštą, iš karto po to, kai iškeps.
Kategorijos