Mantas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Mantas su bulvėmis

Manty - tradicinis Azijos patiekalas iš tešlos su mėsos įdaru. Šio patiekalo įdaras priklauso nuo regiono, kuriame jis gaminamas. Pavyzdžiui, tadžikų manty dažniausiai būna su mėsa, o uzbekų manty gali būti su bulvių įdaru. Dėl tokio daržovių įdaro manta yra dietinė.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mantas su bulvėmis Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite du kiaušinius. Sumaišykite juos su dviem arbatiniais šaukšteliais druskos ir vandens ir vėl suplakite.

Žingsnis 2

Mantas su bulvėmis Žingsnis 2
Į kiaušinių mišinį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Mantas su bulvėmis Žingsnis 3
Suvyniotą į maistinę plėvelę tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Mantas su bulvėmis Žingsnis 4
Bulvių įdarui svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 5

Mantas su bulvėmis Žingsnis 5
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 6

Mantas su bulvėmis Žingsnis 6
Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus svogūnus ir bulves. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite ištirpinto sviesto. Faršą gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Mantas su bulvėmis Žingsnis 7
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.

Žingsnis 8

Mantas su bulvėmis Žingsnis 8
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.

Žingsnis 9

Mantas su bulvėmis Žingsnis 9
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.

Žingsnis 10

Mantas su bulvėmis Žingsnis 10
Patiekite karštą, iš karto po to, kai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos