Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuota antis su pankoliais ir apelsinais
Apelsinų sultyse, imbiere, čiobreliuose ir česnakuose su prieskoniais kruopščiai marinuoti švelnūs anties mėsos gabalėliai padės paįvairinti kasdienį meniu ir taps pagrindiniu mėsos patiekalu ant šventinio stalo. Gaminimo procesas nėra sudėtingas ir apima tik tris etapus: anties marinavimą, įdarą su daržovėmis ir kepimą orkaitėje.
Žingsnis 1
Į atskirą puodą supilkite 1³3 vandens ir įmaišykite druską bei visus prieskonius. Apelsiną supjaustykite griežinėliais ir išspauskite sultis į vandenį. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite vandeniui šiek tiek atvėsti ir supilkite mišinį į pagrindinį vandens rezervuarą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Gerai nusausinkite antį ir pripilkite indą marinuotų agurkų sulčių, geriausia taip, kad visa antis būtų po vandeniu. Marinate antį laikykite 1 kg svorio - dvi marinavimo valandas.
Žingsnis 3
Pasūdytą antį nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su sojų padažu bei Dižono garstyčiomis. Mišiniu gausiai aptepkite visą antį.
Žingsnis 4
Supjaustykite pankolį atsitiktiniais griežinėliais, o askaloninius česnakus perpjaukite išilgai pusiau. Visas daržoves sudėkite į paukščio vidurį.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę 230 laipsnių žemutinio ir viršutinio kaitinimo režimu. Padėkite kepimo skardą taip, kad paukštis būtų tiksliai orkaitės viduryje. Kepkite be konvekcijos 30 minučių, kol mėsa iš viršaus taps aukso spalvos. Tada apverskite krūtinėlės puse žemyn, sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių. Tada peilio galiuku arba termometru patikrinkite, ar kepsnys jau paruoštas. Vidinė temperatūra turi būti aukštesnė nei 73 laipsniai. Jei ji nepakankamai karšta, sumažinkite kaitrą iki 140 ir kepkite dar 20-30 minučių. Išimkite paukštį iš orkaitės ir prieš pjaustydami palikite dar 20 minučių pastovėti.
Kategorijos