Marinuota kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuota kiauliena

Yra daugybė marinuotos kiaulienos receptų: su svogūnais, su actu, su citrina, su mineraliniu vandeniu, su įvairiais padažais. Pati kiauliena yra gana švelni, ypač sprandinė, karbonadas ar nugarinė, todėl marinuota kiauliena, kepta orkaitėje, visada pavyks. Tinkamo marinato receptą turėtų sudaryti trys komponentai: rūgštis, kad mėsa taptų minkšta, prieskoniai, suteikiantys papildomų skonių, ir augalinis aliejus, kad mėsos skaidulos geriau sugertų rūgštį ir prieskonius.
Gaminimo laikas
330 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota kiauliena Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus prieskonius. Atskirame dubenyje išspauskite citriną, supilkite sojų padažą, saulėgrąžų aliejų ir kiaulienos prieskonius, visus ingredientus sumaišykite plaktuvu. Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir palikite mirkti 40 minučių.

Žingsnis 2

Marinuota kiauliena Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į marinatą. Įmerkite mėsą į marinatą, gerai išmaišykite, kad prieskoniai ir skystis tolygiai pasiskirstytų gabalėliuose, uždenkite mėsą plokščia lėkšte, pasunkinkite ir palikite marinuotis 3 valandas.

Žingsnis 3

Marinuota kiauliena Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Kiaulieną su marinatu sudėkite į kepimo indą. Uždenkite formą folija. Kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos