Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuota kiauliena
Yra daugybė marinuotos kiaulienos receptų: su svogūnais, su actu, su citrina, su mineraliniu vandeniu, su įvairiais padažais. Pati kiauliena yra gana švelni, ypač sprandinė, karbonadas ar nugarinė, todėl marinuota kiauliena, kepta orkaitėje, visada pavyks. Tinkamo marinato receptą turėtų sudaryti trys komponentai: rūgštis, kad mėsa taptų minkšta, prieskoniai, suteikiantys papildomų skonių, ir augalinis aliejus, kad mėsos skaidulos geriau sugertų rūgštį ir prieskonius.
Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus prieskonius. Atskirame dubenyje išspauskite citriną, supilkite sojų padažą, saulėgrąžų aliejų ir kiaulienos prieskonius, visus ingredientus sumaišykite plaktuvu. Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir palikite mirkti 40 minučių.
Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į marinatą. Įmerkite mėsą į marinatą, gerai išmaišykite, kad prieskoniai ir skystis tolygiai pasiskirstytų gabalėliuose, uždenkite mėsą plokščia lėkšte, pasunkinkite ir palikite marinuotis 3 valandas.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Kiaulieną su marinatu sudėkite į kepimo indą. Uždenkite formą folija. Kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos