Marinuota vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuota vištiena

Orkaitėje iškepta marinuota vištiena - tai švelni, prieskoniais pagardinta mėsa. Marinuoti galima ir visą vištą, ir atskiras jos dalis. Jei nėra daug laiko kepimui, galite iškepti skanių vištienos šlaunelių. Prieš marinuojant vištieną, ją reikia nuplauti ir nusausinti. Marinuotos vištienos receptui reikia šviežios atšaldytos mėsos. Ji turi būti šviesiai rausvos spalvos, be dėmių ir nemalonaus kvapo.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota vištiena Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus. Svogūnus sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite rankomis. Svogūnus apšlakstykite actu, suberkite prieskonius ir majonezą. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Marinuota vištiena Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į marinatą. Vištienos šlauneles sudėkite į dubenį su svogūnais ir prieskoniais, aptepkite marinatu iš visų pusių ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 3

Marinuota vištiena Žingsnis 3
Paruoškite marinuotą vištieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Išdėliokite vištienos šlauneles su svogūnų marinatu, ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlių. Kepkite vištieną 55-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos