Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuota vištiena
Orkaitėje iškepta marinuota vištiena - tai švelni, prieskoniais pagardinta mėsa. Marinuoti galima ir visą vištą, ir atskiras jos dalis. Jei nėra daug laiko kepimui, galite iškepti skanių vištienos šlaunelių. Prieš marinuojant vištieną, ją reikia nuplauti ir nusausinti. Marinuotos vištienos receptui reikia šviežios atšaldytos mėsos. Ji turi būti šviesiai rausvos spalvos, be dėmių ir nemalonaus kvapo.
Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus. Svogūnus sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite rankomis. Svogūnus apšlakstykite actu, suberkite prieskonius ir majonezą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į marinatą. Vištienos šlauneles sudėkite į dubenį su svogūnais ir prieskoniais, aptepkite marinatu iš visų pusių ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotą vištieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Išdėliokite vištienos šlauneles su svogūnų marinatu, ant viršaus uždėkite obuolių griežinėlių. Kepkite vištieną 55-60 minučių.
Kategorijos