Marinuoti agurkai su krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Marinuoti agurkai su krapais

Agurkai, kaip ir pomidorai bei kopūstai, yra vienos populiariausių daržovių Rusijoje. Šių augalų lysvių turi beveik kiekvienas daržininkas. Traškūs agurkai valgomi su druska ir duona, dedami į salotas, marinuojami ir sūdomi žiemai. Sūdyti agurkai kartu su kvapniaisiais krapais papuoš bet kokią šventę. Juos galima patiekti ir kasdienei šeimos vakarienei, ir šventei. Tokie marinuoti agurkai puikiai dera su virtomis bulvėmis.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
18 kcal.
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti agurkai su krapais Žingsnis 1
Supjaustykite agurkus dideliais gabalais ir užpilkite švariu vėsiu vandeniu 2 valandoms. Tai būtina, kad daržovės sugertų skystį ir po užsukimo nesugertų marinato.

Žingsnis 2

Marinuoti agurkai su krapais Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 3

Marinuoti agurkai su krapais Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Į litrą vandens įberkite druskos, cukraus, prieskonių ir lauro lapų. Viską užvirinkite ir virkite 3 minutes. Pabaigoje įpilkite acto.

Žingsnis 4

Marinuoti agurkai su krapais Žingsnis 4
Į stiklainį sudėkite agurkus, krapus ir česnakus. Užpilkite marinatu, uždenkite stiklainį dangteliu ir 15-20 minučių nuo vandens užvirimo sterilizuokite vandens vonelėje.

Žingsnis 5

Marinuoti agurkai su krapais Žingsnis 5
Suvyniokite stiklainį su vyniotuvu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos