Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuoti agurkai su krapais
Agurkai, kaip ir pomidorai bei kopūstai, yra vienos populiariausių daržovių Rusijoje. Šių augalų lysvių turi beveik kiekvienas daržininkas. Traškūs agurkai valgomi su druska ir duona, dedami į salotas, marinuojami ir sūdomi žiemai. Sūdyti agurkai kartu su kvapniaisiais krapais papuoš bet kokią šventę. Juos galima patiekti ir kasdienei šeimos vakarienei, ir šventei. Tokie marinuoti agurkai puikiai dera su virtomis bulvėmis.
Žingsnis 1
Supjaustykite agurkus dideliais gabalais ir užpilkite švariu vėsiu vandeniu 2 valandoms. Tai būtina, kad daržovės sugertų skystį ir po užsukimo nesugertų marinato.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Į litrą vandens įberkite druskos, cukraus, prieskonių ir lauro lapų. Viską užvirinkite ir virkite 3 minutes. Pabaigoje įpilkite acto.
Žingsnis 4
Į stiklainį sudėkite agurkus, krapus ir česnakus. Užpilkite marinatu, uždenkite stiklainį dangteliu ir 15-20 minučių nuo vandens užvirimo sterilizuokite vandens vonelėje.
Žingsnis 5
Suvyniokite stiklainį su vyniotuvu.
Kategorijos