Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuoti baklažanai su morkomis
Paruošti marinuotus baklažanus su morkomis nėra sudėtinga, reikia tik laiko marinavimui. Įdarytos daržovės marinate turėtų praleisti ne mažiau kaip 5 dienas. Tačiau patiekalas pakankamai ilgai laikomas ir be daug darbo reikalaujančio konservavimo proceso. Rinkdamiesi baklažanus, atkreipkite dėmesį į vaisių išvaizdą. Daržovės, primenančios kriaušę, paprastai turi storą odelę, todėl prieš gaminant jas reikėtų nulupti. Ilgi baklažanai yra švelnaus skonio, o kriaušės formos - šiek tiek kartoko skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite baklažanus. Blanširuokite juos 5-7 minutes, tada sudėkite į sietelį arba sietelį. Baklažanus uždenkite plokščiu indu ir ant viršaus uždėkite svarmenį. Palikite daržoves po svoriu 50-60 minučių, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir nuolat maišydami kepkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir atvėsinkite. Atvėsusias daržoves perkelkite į gilų dubenį, sudėkite smulkintą česnaką, aštriąją papriką ir smulkintus salierų lapus. Įdarui skirtas daržoves gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, smulkintą lauro lapą ir pipirų. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite marinatą. Kol jis dar šiltas, kelioms minutėms į jį įdėkite salierų stiebus, kad suminkštėtų.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarytus baklažanus. Į baklažanų įpjovas įdėkite daržovių įdaro, apvyniokite saliero stiebą ir sudėkite į gilų indą. Užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite indą lėkšte ir padėkite 5 dienoms kambario temperatūroje. Tada perkelkite į patogų sandarų indą ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos