Marinuoti baklažanai su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Marinuoti baklažanai su morkomis

Paruošti marinuotus baklažanus su morkomis nėra sudėtinga, reikia tik laiko marinavimui. Įdarytos daržovės marinate turėtų praleisti ne mažiau kaip 5 dienas. Tačiau patiekalas pakankamai ilgai laikomas ir be daug darbo reikalaujančio konservavimo proceso. Rinkdamiesi baklažanus, atkreipkite dėmesį į vaisių išvaizdą. Daržovės, primenančios kriaušę, paprastai turi storą odelę, todėl prieš gaminant jas reikėtų nulupti. Ilgi baklažanai yra švelnaus skonio, o kriaušės formos - šiek tiek kartoko skonio.
Gaminimo laikas
7230 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
28 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti baklažanai su morkomis Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite baklažanus. Blanširuokite juos 5-7 minutes, tada sudėkite į sietelį arba sietelį. Baklažanus uždenkite plokščiu indu ir ant viršaus uždėkite svarmenį. Palikite daržoves po svoriu 50-60 minučių, kad nutekėtų skysčio perteklius.

Žingsnis 2

Marinuoti baklažanai su morkomis Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir nuolat maišydami kepkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir atvėsinkite. Atvėsusias daržoves perkelkite į gilų dubenį, sudėkite smulkintą česnaką, aštriąją papriką ir smulkintus salierų lapus. Įdarui skirtas daržoves gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Marinuoti baklažanai su morkomis Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, smulkintą lauro lapą ir pipirų. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite marinatą. Kol jis dar šiltas, kelioms minutėms į jį įdėkite salierų stiebus, kad suminkštėtų.

Žingsnis 4

Marinuoti baklažanai su morkomis Žingsnis 4
Paruoškite įdarytus baklažanus. Į baklažanų įpjovas įdėkite daržovių įdaro, apvyniokite saliero stiebą ir sudėkite į gilų indą. Užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite indą lėkšte ir padėkite 5 dienoms kambario temperatūroje. Tada perkelkite į patogų sandarų indą ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos