Publikavimo data: 2024-03-24
Marinuoti baklažanai žiemai
Marinuoti baklažanai - neįprastas naminis patiekalas. Tokie baklažanai būna švelnūs ir aštrūs. Jie tinka kaip užkandis arba įdomus salotų ingredientas. Marinuoti baklažanus labai paprasta, tačiau rezultatas patiks jums ir jūsų svečiams.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros. Ant vielinės lentynos sudėkite atidarytus stiklainius (be dangtelių). Palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Baklažanus ir saldžiąsias paprikas supjaustykite kubeliais. Stambiai sutarkuokite morkas. Susmulkinkite česnaką ir žoleles.
Žingsnis 3
Į gilų puodą įpilkite 1 litrą vandens, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, sudėkite baklažanus ir virkite 5 minutes. Po to nusunkite vandenį. Atskirai paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, įberkite druskos, cukraus ir paprikos, pavirkite 2 minutes.
Žingsnis 4
Į tinkamą indą sudėkite morkas, česnaką, saldžiąją papriką, krapus ir virtus baklažanus, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite daržovių ir baklažanų mišinį į sterilizuotą stiklainį ir užpilkite marinatu. Uždenkite stiklainį antklode, apverskite ir padėkite į tamsią vietą. Po 24 valandų išimkite marinuotus baklažanus ir laikykite.
Kategorijos