Marinuoti baklažanai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Marinuoti baklažanai žiemai

Marinuoti baklažanai - neįprastas naminis patiekalas. Tokie baklažanai būna švelnūs ir aštrūs. Jie tinka kaip užkandis arba įdomus salotų ingredientas. Marinuoti baklažanus labai paprasta, tačiau rezultatas patiks jums ir jūsų svečiams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.31/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti baklažanai žiemai Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros. Ant vielinės lentynos sudėkite atidarytus stiklainius (be dangtelių). Palikite 10 minučių.

Žingsnis 2

Marinuoti baklažanai žiemai Žingsnis 2
Baklažanus ir saldžiąsias paprikas supjaustykite kubeliais. Stambiai sutarkuokite morkas. Susmulkinkite česnaką ir žoleles.

Žingsnis 3

Marinuoti baklažanai žiemai Žingsnis 3
Į gilų puodą įpilkite 1 litrą vandens, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, sudėkite baklažanus ir virkite 5 minutes. Po to nusunkite vandenį. Atskirai paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, įberkite druskos, cukraus ir paprikos, pavirkite 2 minutes.

Žingsnis 4

Marinuoti baklažanai žiemai Žingsnis 4
Į tinkamą indą sudėkite morkas, česnaką, saldžiąją papriką, krapus ir virtus baklažanus, viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Marinuoti baklažanai žiemai Žingsnis 5
Sudėkite daržovių ir baklažanų mišinį į sterilizuotą stiklainį ir užpilkite marinatu. Uždenkite stiklainį antklode, apverskite ir padėkite į tamsią vietą. Po 24 valandų išimkite marinuotus baklažanus ir laikykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, daržovių pusgaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, baklažanų sezonas, baklažanų pusgaminiai, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos