Publikavimo data: 2024-06-08
Marinuoti ežio pomidorai
Marinuoti pomidorai yra vienas mėgstamiausių maisto produktų visoje posovietinėje erdvėje. Šiandien šį patiekalą sunku rasti Vakarų Europoje, nors būtent iš ten XVIII a. Jekaterina Didžioji į Rusiją atvežė pomidorų marinavimo idėją. Yra daugybė šio patiekalo variantų, o vienas originaliausių ir paprasčiausių yra "Ežiukai" - pomidorai, iš kurių kyšo česnako skiltelės, panašios į gerai žinomo gyvūno dyglius.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Supjaustykite česnaką vidutinio dydžio griežinėliais. Kiekviename pomidoriuje dantų krapštuku padarykite maždaug 10 skylučių, tada įdėkite česnaką taip, kad jis kyšotų kaip ežio spygliai. Tada pripildykite stiklainį pomidorų, bet nespauskite jų, kad nesprogtų.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Vandenyje ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą druskos 1 litrui, užvirinkite ir supilkite marinatą į stiklainį. Palikite 5-7 minutes ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Suvyniokite stiklainius. Kai pirmasis marinatas bus nusausintas, sumaišykite vandenį, cukrų, druską, užvirinkite, supilkite į stiklainius ir įpilkite acto. Uždarykite stiklainį steriliu dangteliu, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Laikykite šiltai, kol atvės, po to laikykite preparatą tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos