Publikavimo data: 2024-06-13
Marinuoti grybai
Žiemai marinuotiems grybams gaminti miško grybai renkami rudenį, sūdomi ir siunčiami laikyti į vėsią vietą. Skanių grybų receptas yra paprastas ir prieinamas. Pagrindinis ingredientas - baravykai - auga ištisomis šeimomis spygliuočių miškuose. Kad taurelės būtų naudingos, negalima jų rinkti palei kelius ir šalia pramonės įmonių. Masalai yra baltymų, kalio, fosforo šaltinis.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Paimkite puodą, sudėkite grybus, užpilkite juos vandeniu ir įberkite 15 g druskos. Pastatykite puodą ant ugnies, leiskite vandeniui užvirti, sumažinkite ugnį, nuimkite putas. Į grybus įberkite pipirų ir lauro lapą. Grybus virkite 20-25 minutes, skaičiuojant nuo tada, kai vanduo užvirs. Išmeskite grybus į sietelį ir nuplaukite vandeniu iš čiaupo.
Žingsnis 2
Pasūdykite grybus. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Krapus smulkiai supjaustykite peiliu. Paimkite indą grybams marinuoti. Į dugną įberkite šiek tiek druskos. Išdėliokite grybus lygiu sluoksniu, plokščia puse žemyn. Sudėkite krapus ir česnaką, įberkite druskos ir sudėkite antrą grybų sluoksnį. Vėl pabarstykite krapais ir česnakais. Sluoksnius kartokite, kol baigsis visi ingredientai. Palikite grybus orkaitėje 24 valandoms.
Žingsnis 3
Supakuokite grybus žiemai. Iš grybų nusausinkite skystį, perpilkite juos į stiklainius, užpilkite augaliniu aliejumi ir uždenkite plastikiniais dangteliais. Tokius grybus šaldytuve galima laikyti apie šešis mėnesius.
Kategorijos