Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti kopūstai su burokėliais ir česnakais
Kopūstai, burokėliai, česnakai ir morkos puikiai dera tarpusavyje. Iš šių ingredientų galite paruošti ne tik barščių, bet ir skanių marinuotų užkandžių. Šis produktas tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip padažas, pavyzdžiui, tiems patiems barščiams ar salotoms. Jis paruošiamas labai greitai. Marinuoti kopūstai su burokėliais ir česnakais būna gražios bordo spalvos. Į receptą dedama raudonųjų aštriųjų pipirų, todėl patiekalas tampa panašus į garsųjį gruzinų užkandį - Gurijos kopūstus.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Sumaišykite kopūstus, burokėlius, morkas, aštriąsias paprikas ir česnakus ir sudėkite juos į 3 l talpos stiklainį.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir lauro lapų. Virkite 10 minučių. Išimkite pipirus ir lauro lapą ir supilkite actą.
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotus kopūstus su burokėliais. Užpilkite stiklainyje esančias daržoves karštu marinatu. Atvėsinkite, uždenkite polietileniniu dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Kategorijos