Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuoti kopūstai su paprikomis
Marinuoti kopūstai su paprikomis ir morkomis - puikus gaivus užkandis, kurį galima patiekti su bulvėmis, mėsa ar žuvimi. Šiam patiekalui paruošti prireiks tik 25 minučių. Jį galite patiekti iš karto arba įdėti į šaldytuvą per naktį, kad daržovės geriau pasimarinuotų ir taptų dar skanesnės. Šis užkandis yra puiki alternatyva tradiciniams marinuotiems ar raugintiems kopūstams. Išbandykite!
Žingsnis 1
Kopūstus supjaustykite stambiais šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite plonais pailgais griežinėliais.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Užvirinkite vandenį samtyje arba mažame puode. Įpilkite acto, cukraus, druskos, prieskonių, paprikos ir augalinio aliejaus. Viską išmaišykite ir užvirinkite, tada nukelkite nuo ugnies. Marinatas paruoštas.
Žingsnis 6
Į gilų dubenį sudėkite kopūstus, morkas, pipirus ir česnakus. Daržoves lengvai sutrinkite rankomis, kad jos taptų minkštos ir išsiskirtų šiek tiek sulčių.
Žingsnis 7
Užpilkite daržoves marinatu ir palikite atvėsti. Kai daržovės atvės, uždenkite jas maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Geriausia tai daryti per naktį.
Žingsnis 8
Marinuoti kopūstai su paprikomis paruošti. Gero apetito!
Kategorijos