Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuoti patisonai
Patisonas yra moliūginių šeimos daržovė. Jos tėvynė - Centrinė ir Pietų Amerika. Dėl savo naudingųjų savybių ir skonio patisonas labai išpopuliarėjo. Iš jo ruošiama daug įvairių patiekalų. Vienas iš mėgstamų ir tinkamų paruošimo būdų yra konservavimas. Tam geriausia imti jaunus vaisius su švelniu minkštimu ir odele. Marinuoti patisonai būna traškūs ir labai skanūs. Jie puikiai dera su virtomis bulvėmis ir mėsa.
Žingsnis 1
Nuo priešingos agurko pusės pašalinkite kotelį ir galiuką. Jei ant daržovės yra tamsių dėmių, nupjaukite jas. Supjaustykite agurką dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Kruopščiai nuplaukite ir sterilizuokite stiklainį. Ant stiklainio dugno užberkite šiek tiek krapų. Tada sudėkite patisono griežinėlius, česnaką ir likusius krapus.
Žingsnis 4
Ingredientus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes pašilti. Tada vandenį nusunkite ir supilkite verdantį vandenį atgal į stiklainį iki pat jo kaklelio. Palikite daržoves 15 minučių.
Žingsnis 5
Supilkite vandenį iš stiklainio į puodą. Turėsime tiek vandens, kiek reikia vienam stiklainiui marinatui paruošti. Į vandenį įberiame raudonėlio pipirų, juodųjų pipirų, druskos, cukraus ir lauro lapų. Išmaišykite ir užvirinkite marinatą.
Žingsnis 6
Supilkite marinatą į stiklainį su patisonu ir įpilkite 3 šaukštus acto.
Žingsnis 7
Sandariai uždarykite stiklainį sterilizuotu dangteliu, uždenkite rankšluosčiu arba antklode ir palikite atvėsti. Paruoštus patisonus padėkite vėsioje vietoje.
Kategorijos