Publikavimo data: 2024-03-28
Marinuoti pipirai
Baigiasi vasara, o tai reiškia, kad atėjo derliaus nuėmimo metas. Jei turite gausų saldžiųjų arba saldžiųjų paprikų derlių ir norite jį išsaugoti, paruoškite marinuotų paprikų žiemai. Toks užkandis ypač patiks tiems, kurie nenori vargintis ruošdami marinuotas salotas ir lechos. Paprasčiausiai paruoškite paprikas, užpilkite jas marinatu ir užkonservuokite.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite paprikas.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Tam puode arba dubenyje sumaišykite vandenį, actą, augalinį aliejų, cukrų ir druską. Įdėkite lauro lapą, raudonėlį ir juoduosius pipirus. Išmaišykite marinatą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Užvirinkite marinatą ir sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas paprikas. Kai vanduo vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite paprikas 4-5 minutes. Paprikos bus traškios, bet jei norite, kad jos išvirtų iki galo ir būtų minkštos, virkite ilgiau.
Žingsnis 4
Sterilizuokite užsukamus stiklainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali sutrūkinėti arba išsilydyti.
Žingsnis 5
Išvirusias paprikas sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Stenkitės juos sandariai uždaryti. Užvirinkite marinatą ir pripildykite stiklainius iki kraštų. Uždenkite stiklainius dangteliais ir užsukite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode arba rankšluosčiais. Palikite suktinukus visiškai atvėsti apie 24 valandas, tada padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.
Kategorijos