Publikavimo data: 2025-08-17
Marinuoti pomidorai savo sultyse
Greitas pomidorų marinavimo receptas, paruošiamas per 10-12 valandų. Pagal šį receptą marinuotos prinokusios daržovės išlieka tvirtos, išlaiko formą ir natūralią spalvą. Jų skonis neturi ilgai sūdytiems pomidorams būdingo rūgštumo. Pagal šį receptą naudojami prinokę vaisiai, tačiau šiam marinavimo būdui tinka ir rudieji vaisiai, kurie tik pradeda rausvėti.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite ne storesniais nei 1 cm storio apskritimais. Petražoles smulkiai sukapokite peiliu. Labai smulkiai sukapokite česnaką arba išspauskite jį per presą.
Žingsnis 2
Į paruoštą indą sluoksniais sudėkite pomidorų griežinėlius. Kiekvieną sluoksnį pasūdykite, pabarstykite česnaku ir petražolėmis. Uždenkite lėkšte, užspauskite ir 10-12 val. siųskite į šaldytuvą.
Kategorijos